Direct contact: 06 – 149 383 12


Diensten

Wespen

In de directe omgeving van mensen kunnen wespen bijzonder hinderlijk zijn. De steken van een wesp zijn zeer pijnlijk en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt vooral wanneer men in de mond gestoken wordt of wanneer men allergisch is voor het gif van de wesp. Wij adviseren om de ingang(en) van een nest nooit af te sluiten, omdat dan de wespen een andere uitweg gaan zoeken. En dat zou dan ook naar binnen kunnen zijn. Als u vermoed een wespennest te hebben, kunt u het beste ons langs laten komen om het nest te bestrijden. Wij kunnen ook rondom uw gebouw de wering op orde maken, zodat u in de toekomst niet dezelfde overlast heeft. Wij geven ook de garantie dat het wespennest niet terug komt in hetzelfde jaar.

Muizen

Als u last van muizen heeft, is het van belang om er snel bij te zijn. Muizen hebben een draagtijd van slechts drie weken en een muizennest kan tot 16 kleintjes tellen. De kleine muisjes zijn al na 8 tot 12 weken volwassen en kunnen dus op hun beurt beginnen met zich voort te planten. Ook de wering van uw gebouw is van groot belang. Muizen kunnen zich door een opening van slechts 5 mm wringen. Wij kunnen uw gebouw inspecteren en advies geven over de wering. Wij kunnen na de inspectie in en rondom uw gebouw de wering op orde brengen. Typische kenmerken van knaagdieren zijn:

 • Aanwezigheid van uitwerpselen
 • Knaagschade
 • Aparte geuren (muskus/ammonia)
 • Krassende geluiden
 • Loopsporen ofwel afdrukken
 • Ratten

  Als u last van ratten heeft, is het van belang om er snel bij te zijn. Een vrouwtje kan één tot twintig jongen per worp krijgen, maar meestal krijgt het vrouwtje zeven tot twaalf jongen. Een vrouwtje kan iedere vier tot zes weken gedekt worden, ook als ze haar jongen nog aan het zogen is. Per jaar krijgen vrouwtjes op deze manier meer dan 30 jongen. Omdat deze al snel geslachtsrijp zijn (vanaf 6 weken oud) kan de gezamenlijke reproductie van een paartje en nakomelingen in een jaar wel tweeduizend dieren zijn. Ook de wering van uw gebouw is van groot belang. Zowel de bruine als de zwarte rat kan naar boven klimmen langs regenpijpen, muren, kabels, bomen, etc... en kan zodoende binnen komen via hoger gelegen openingen. De bruine rat kan zich ook een weg naar binnen graven of binnen komen via afvoerleidingen en riolen. Wij kunnen uw gebouw inspecteren en advies geven over de wering. Wij kunnen na de inspectie in en rondom uw gebouw de wering op orde brengen. Typische kenmerken van knaagdieren zijn:

 • Aanwezigheid van uitwerpselen
 • Knaagschade
 • Aparte geuren (muskus/ammonia)
 • Krassende geluiden
 • Loopsporen ofwel afdrukken
 • Kakkerlakken

  In Nederland komt de Duitse kakkerlak veel voor. Deze kakkerlak is roodbruin van kleur en volwassen ongeveer 2,5 cm lang. Een jonge kakkerlak is zo groot als een speldenknop. Kakkerlakken houden niet van licht en laten zich overdag meestal niet zien. Ze gaan vooral in het donker op zoek naar voedsel en hebben een voorkeur voor vochtige en zoete voedingswaren. Als ze die niet vinden, dan kiezen ze voor huisstof, afval, vetdruppels, dode insecten, textiel en papier (bijvoorbeeld verpakking van etenswaren). Ook eten ze dode soortgenoten. De vrouwtjes van kakkerlakken produceren eipakketten, waar 20 tot 30 kakkerlakken uitkomen. Uit één eipakket kan dus al snel een plaag ontstaan. Het is van belang er snel bij te zijn, zodat we vast kunnen stellen waar het probleem zit en van daaruit de bestrijding kunnen beginnen.

  Vlooien

  Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral als u katten of honden als huisdier heeft. Ze worden ook vaak aangetroffen na verhuizingen, in huizen waar voorheen huisdieren werden gehouden. Vlooien zijn parasieten, waardoor de grootste bezorgdheid over de aanwezigheid van vlooien in uw huis of bedrijf afkomstig is van hun beten. Hoewel de beten niet pijnlijk zijn, kunnen zij leiden tot jeuk en huiduitslag. Uw huisdier kan een allergie voor vlooien speeksel ontwikkelen. Succesvolle vlooien bestrijding vraagt om een behandeling van zowel uw woning als uw huisdier(en).

  Mieren

  De meest voorkomende mier in Nederland is de zwarte mier. De zwarte mierenkolonie bestaat uit werksters (4-5 mm) en de koningin (15 mm lang). Het zijn de werksters die ons door hun omzwervingen op zoek naar voedsel overlast veroorzaken. Heeft een van de werksters een voedselbron gevonden, dan attendeert zij de overige werksters die vervolgens het door de vindster aangegeven spoor volgen. Zo ontstaan de zogeheten mierenstraten. Deze geven de richting aan waar men het mierennest moet zoeken, een waardevol gegeven voor de bestrijding! De mannetjesmieren paren in de lucht met de koninginnen, waarna de heren sterven en de koninginnen een nieuwe nestplaats zoeken. De koningin is hiermee verantwoordelijk voor het in stand houden van de soort. Je kunt de nesten herkennen aan de kleine zand hoopjes met een gaatje erin.

  Zilvervisjes/Papiervisjes

  In veel huizen komen zilver-en papiervisjes voor. Deze kleine, snelle beestjes kunnen grote schade aanbrengen aan kleding en papierwerk zoals schilderijen, boeken en behang. Effectieve bestrijding van zilver-en papiervisjes is daarom noodzakelijk. Zilvervisjes houden van een warme en vochtige omgeving. Papiervisjes kunnen ook in een iets drogere omgeving overleven. Je maakt het de beestjes moeilijk door je huis goed te ventileren, daarmee zorg je dat het huis niet te vochtig wordt.

  Spinnen

  Spinnen zijn onschuldige insecten, maar kunnen een hoop overlast geven. Wij weren spinnen aan de buitenzijde van uw pand met een biologisch afbreekbaar middel. Na de behandeling zijn de behandelde oppervlakken langdurig beschermd tegen spinnen, spinnenwebben en vervuiling.

  Overige plaagdieren

  Voor andere soorten ongedierte of wering kunt u ook bij ons terecht. Er zijn zoveel verschillende soorten ongedierte die niet allemaal op deze website apart vernoemd worden, maar waar wij wel wat aan kunnen doen. Neem gerust contact op met uw vragen en wij helpen u graag van uw probleem af.